Boosta din inredning med tapeter och konst

Det finns flera sätt som du kan använda dig av för att boosta din inredning. Ett bra sätt för att skapa en unik och personlig känsla i hemmet är att använda konst och tapeter. Du kan med båda sakerna sätta tonen i ett rum. Storblommigt, naturinspirerat eller historiska mönster, det finns en tapet för alla rum och inredningsstilar. När du ska välja tapeter till ditt hem är ett tips att gå in på Familjetapeter som har ett stort sortiment.

Planera inredningen innan tapetköpet

När du ska välja ut tapeter på Familjetapeter är det viktigt att ha en plan för hur du vill att rummet ska bli. Exempelvis om du vill att tapeten ska vara en trygg grund i rummet är täta mönster med färger som går ton i ton det bästa valet. Att tapetsera alla fyra väggar med en sådan tapet ger bäst effekt. En stormönstrad tapet som är genomarbetad med välvalda färger kan också fungera som grund. När du har en sådan grundtapet kan du även hänga upp din konst på väggen och få ett bra resultat.

Välj tapeter som tilltalar dig

Om du väljer en tapet som har en annan ton än vad listerna och dörrfodret har blir väggarna tydligare och det blir än bättre rumslighet. Det bästa är dock alltid att följa ditt hjärta när det kommer till tapeter. Du ska bli glad av titta på tapeterna du har på väggarna, likaså konsten du väljer att ha framme. Botanisera i tapetutbudet som finns på Familjetapeter, du kommer förmodligen att blir förälskad i en eller flera tapeter. Ett tips är att du väljer kvalitetstapeter. Det är oftast lite dyrare men det finns oftast en anledning till att de är det.

Matcha konst och tapeter genom färger

När du ska sätta upp din älskade konst på väggarna spelar tapeten roll. Men med rätt tapet kan konstverket lyftas till nya höjder. För att konsten ska passa bra ihop med tapeten kan du försöka att matcha dem genom färger som finns både i tapeten och konstverket. När du ska placera ut konst i hemmet ska du tänka på hur ljuset faller in i rummet, det har betydelse. Om du inte har några konstverk kan du alltid använda själva tapeten som konstverk. En fototapet eller en fondvägg kan bli ett konstverk i sig. Men oavsett så kan du använda konsten och tapeten till att sätta stilen i rum.

Av sophie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *