Konstrunda i påsk

För de allra flesta av oss är påsken fylld med ägg, sill, godis och så massor med umgänge med familj och vänner förstås. Och det är riktigt härligt, men det finns så mycket mer att göra när det är påsk. Gå på konstrunda till exempel, eller varför inte pyssla hemma!

Påskkonst hemma

Har du inte möjlighet att åka på en konstrunda kan du istället fixa konst hemma. Och vad menar vi med det? Jo, det finns så mycket fint påskpynt och dekorationer att hänga upp och göra fint med. Ta in ett påskris, häng upp en girlang eller måla ägg med barnen. Låt helt enkelt din fantasi och kreativitet flöda!

Konstrundornas tid

Påsken är verkligen konstrundornas tid. För många turistområden blir det en fin upptakt till sommarsäsongen. Konstgallerier ställer ut, småhantverkare öppnar upp sina dörrar och lokala restauranger och caféer bjuder in sina första gäster efter vinterns långa dvala. Du som besökare kan gå från ateljé till ateljé, beundra konsten, mingla runt med de andra gästerna och kanske prata några ord med konstnärerna. Konstrundor finns i hela landet men kanske har Österlenrundan blivit den mest kända. Till Österlen kommer faktiskt människor från hela landet för att få uppleva och njuta av konsten.

Av sophie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *