Köpa konst

Det är fantastiskt att pryda ditt hem med olika konstverk. Konst är inte bara tilltalande och vackert utan det gör även ditt hem personligt. Men att köpa originalkonst kostar en del pengar. Men om du är pensionär finns det mängder med bra pensionärsrabatter som du kan nyttja för att spara ihop pengar till dina konstinköp. Du kan exempelvis med pensionärsrabatter få apoteksvaror, mobilabonnemanget och tidningsprenumerationen billigare. Tänk på att alla små summor tillsammans kan bli mycket pengar. Så det är värt att kolla in vilka pensionärsrabatter som finns för tillfället innan du köper något.

Konst ska skapa känslor

Innan du ska köpa ett nytt konstverk ska du ställa dig frågan om konsten du har tänkt att köpa passar in i ditt hem och om du känner något för verket. Konst som du köper ska helst köpas av kärlek till just det specifika konstverket och att det sedan platsar bra i ditt hem. Även om du inte direkt hittar en given plats till konstverket kan du slå till om ditt hjärta klappar lite extra för just den konsten du hittat. Det är nämligen viktigast att konsten på något sätt skapar en känsla i dig. När du tittar på konsten du har satt upp i ditt hem ska du få en känsla i kroppen. Får du det har du hittat rätt konst för dig. Om du har konst som intresse kan du genom att använda olika pensionärsrabatter skapa ett konstkonto. Där sparar du pengar som du sedan kan använda när ett konstverk du vill ha dyker upp.

Inreda med konstverk

När du har köpt ett konstverk och ska placera ut det i ditt hem är ett tips att välja motiv efter rum. Lugna motiv passar exempelvis perfekt i sovrummet. Konst som är mer djärv och har dramatik i sig passar däremot bättre i vardagsrummet eller i matsalen. Konstverk påverkar ett rum väldigt mycket så se till att konstverket bidrar till den känsla som du vill ha i rummet. När du har hittat konst du verkligen vill ha i ett rum kan du knyta ihop konsten med den övriga inredningen. Det gör du enkelt genom att plocka upp en färg i konstverket och ha på andra inredningsdetaljer.

Av sophie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *