Inredningstips för konstverk

Konst är verkligen något som kan lyfta ett hem och ge rum helt nya dimensioner. Det fungerar oavsett vilken inredningsstil du har. Men konstverk kostar en del pengar, ibland mer och ibland mindre. För att du ska få pengar till att köpa konst kan det vara en bra idé att sälja av lite saker i hemmet som du inte längre använder. Exempelvis kan du sälja guld tryggt och säkert hemifrån. Att sälja fritidsprylar, inredning du inte längre använder och husgeråd är också sådant du kan testa sälja.

Fördelar med att sälja guld

Fördelen med att sälja guld är att det är så smidigt och enkelt. Du får ett kostnadsfritt försäkrat brev hem där du placerar ditt guld. Brevet skickar du till avsändaren. Inom 24 timmar efter att du accepterat budet du fått för ditt guld kan du ha pengarna på kontot. Testa även att sälja andra saker om du vill ha mer pengar över till konst.

Välja ut konstverk

När du har sålt av lite saker är det dags att titta efter konstverk att köpa. Konst ska vara inspirerande och härligt, därför ska du hitta konstverk som tilltalar dig. När du köper konst ska du tänka att du ska vilja ha den hemma länge. Gå på magkänslan och välj det du gillar. Du kan med fördel välja konst som får dig att tänka till. Att satsa både på skulpturer och tavlor ger en bra mix i hemmet. Du behöver inte heller köpa originalverk om du vill hålla nere kostnaderna. Limiterad konst kan vara lika fin och tilltalande.

Hänga upp konst

När du har hittat konst du gillar är det dags att placera ut den i hemmet. Det finns några bra tips när det kommer till att inreda med konst. Om du ska hänga upp tavlor är det bra att tänka på det gyllene snittet. Att balansera storleken på tavlor är viktigt att tänka på om du sätter upp fler än en tavla. Häng en större tavla bredvid en mindre för bra balans. Tavlor bör även hänga lågt, då blir det en del av möblemanget. Att luta en tavla mot väggen är ett sätt att skapa en mer spännande inredning.

Stilleben gör inredningen intressant

Om du har hittat konstverk som vaser och skulpturer kan stilleben vara trevligt att bygga ihop. De brukar även bidra mycket till inredningen och ett rum. I ett stilleben kan du mixa olika saker som du tycker om. Det blir finast om du har fler än två saker tillsammans i ett stilleben.

Av sophie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *